Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

gheorgheni

Gyilkostó

Kép megtekintése

Gyilkos-tó egyik legszebb és monumentális Szecklerland tavak. A tó körül sok legenda született. Utazás után Orbán Balázs írta több legenda, de nem tesz említést egy mítosz Gyilkos-tó. Első Urmánczy Nándor írni a legenda a Gyilkos-tó leírni egy útra, amely leírja a történet egy régi székely. Legenda szerint egy gyönyörű lány akit Ferenc Anikó, elrabolta egy törvényen kívüli város és hozta a sziklák Suhardului Mic. Ő kért segítséget szellem a hegyre. Spirit engedelmes és kisegítette a sziklák. Outlaw félt, és adott egy denevér a sziklák, amelyek hanyatlani kezdett, és eltemetik azt a völgyet, és a völgy zárást. Az évek során már több változatban a legenda. Az egyik népszerű legenda kapcsolódik a "gyilkos", és ,, vörös ", azt mondja, hogy összeomlott a hegyi tó kialakulása illetve temették birka pásztorok és kutyák, hosszú tó víz vörös volt a vértől őket.

Bár a tó egy fiatal zenekar , feltételek és határidők megalakult a tó tárgyalja . Során megalakult a tó volt nehéz hozzáférni terület gazdaságilag feltáratlan . Miután Herbich F. , geológus elismert Székely Gyilkos-tó alakult 1838-ban Ezt indokolja a földrengés január 1838 , ami megismétlődött februárban és okozhat földcsuszamlások . Egy másik évben a képzés 1837 , amely lehet azzal érvelni, heves viharok és heves esőzések . Körülbelül ebben az időben Puskás Ferenc Ditrói írja a "History Borsecului " .

Képzés és törmeléket csúszó gyűlt össze a hegy lábánál gyilkos három fázisból áll . Az első szakaszban ez a folyamat gyűjtött össze törmeléket elsődleges ( az utolsó fázisa a glaciális korszak) . A második fázis elkezdődik már kialakult korróziós törmelék, végül nedvesedés a törmeléket , amely kiváltotta csúszik az agyag rétegek , és ennek eredményeként a blokkoló a völgyben . És ma is formálják a föld nyelvét , hogy blokkolja az egész völgyet .

Gyilkos-tó közötti Cohárd Mic Cohárd Mare északi , délnyugati hegyek Podu Ló , Licas hegység és a hegyek az északnyugat Kis Havas , Csiki Bükk északkeleti és keleti része Killer Mountain . A tó táplálta négy nagy folyók és vízfolyások további 12 ideiglenes , amelyek közül a legfontosabbak: Verescheul ( Red ) Licos , Suhardul , juh gyilkos.

Cím tó románul és magyarul, illetve állványt Ghilcoş ( gyilkos ) , vagy a Red Creek ( Verescheu ) . Így 1864-ben az úgynevezett Vörös -tó Pietrii , aki később nevezték Gyilkos tó . 1936 hivatalos nevén Red Lake . A régi neve Veres Magyar lakk -ig ( Gyilkos-tó ) , mint Gyilkos-tó ( Lake Ghilcoş ) jelenik meg először a leírás Orbán Balázs . A Mount Ghilcos név jelenik meg először 1773-ban , mint a föld a gróf Lázár