Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

gheorgheni

Lovas túrák

Kép megtekintése

Az egész Gyergyó-vidék kiváló terep az egynapos kilovaglásokra, csillagtúrákra, illetve több napos, nomád jellegű lovas túrákra.

A túrák során dinamikus, de tökéletesen megbizható lovak várnak a vendégekre, melyek ugynevezett „angol” nyereggel és kantárral vanak felszerszámozva. A lószerszámok között megtalálható a nyeregtáska is, amely lehetővé teszi a túrán használandó kellékek (meleg ruha, esőköpeny, fénykőpezőgép, élelem) biztonságos szállitását. A lovas túrák során túrabakancs és lábszárvédő használata javasolt, lovaglócsizma használata csak abban az esetben célszerű ha egy rövidebb gyalogtúra során is kényelmesnek bizonyul. Nem szükséges profi lovasnak lenni, de a turákon való részvételnek feltétele a három jármódban (lepes, ügetés, vágta) való önálló boldogulást lehetővé tevő lovastudás. Térségünk a kárpát medence egyik leghidegebb vidéke, ezért nélülözhetetlen a réteges meleg öltözet és az esőköpeny.