Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

gheorgheni

Sítúrázás

Kép megtekintése

A Hagymás-hegység és a Gyergyói-havasok turista ösvényeit a téli időszakban igen vastag hótakaró borítja, tökéletes viszonyokat teremtve a környéken is egyre népszerűbbé váló sportág, a sítúrázás számára. Sítúra lécekkel a mély hóban is könnyedén lehet kirándulni. Megszabadulva a sípályák, sífelvonók tömegétől rejtett ösvényeket fedezhetünk fel, nem is beszélve a kaland örömeiről.

A modern sítúra felszerelések lehetővé teszik a lejtőn fölfelé való haladást - a síléc aljára ragasztható, visszacsúszást gátló, ún. fóka bőr segítségével - így a viszonylag meredek hegyoldalakon is könnyedén "fel lehet síelni", majd lesiklani az érintetlen hófelszinen.

Sítúrázásra alkalmas hó általában decembertől - áprilisig borítja a hegyeket, a hegygerincek enyhe lejtőinek köszönhetően, pedig minimális az esélye a lavinaveszélyes viszonyok kialakulásának.

Több, környékbeli programszervező iroda is ajánl síléces túraprogramokat, síoktató túravezetőik igény szerint rövid oktatást is tartanak a túra elején, így a sítúrázás kezdők számára is ajánlott.