Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

 • ORSZÁGOS TURISZTIKAI INFORMÁCIÓS KÖZPONT – GYERGYÓSZENTMIKLÓS


  A város nagy esélye van a válás premier turisztikai város, előnyben van földrajzi helyen, közvetlenül a hegyek, természetes gát közelében Lake Red Lake (25 km) és 60 km-re található az enyém. Az üdülőhely lehet síelni tavaszi Mures (20km), vagy látogasson el a Borszék (kb 50 km).

 • ORSZÁGOS TURISZTIKAI INFORMÁCIÓS KÖZPONT – GYERGYÓSZENTMIKLÓS


  Ez az első völgy átszeli a Maros folyó. Gyergyószentmiklós város átszeli a kelet-nyugati által Belcina folyó, mellékfolyója a Maros, kiterjesztve mentén kelet-nyugati ugyanabba az irányba. A város tengerszint feletti magassága 810 m.

Gyergyószentmiklós

Már a 13. században volt település a György-patak környékén. 1607-ben vásártartási jogot kapott. 1637-ben jelentős számú örmény telepedik le itt, akik 1687-ben saját szertartásuk megtartásával egyesültek a római katolikus egyházzal. 1716-ban a tatárok dúlták fel. 1719-ben pestis pusztított. 1808-ban hatalmas tűzvész pusztította, melyben 700 ház hamvadt el. A 19. századra a környék kereskedelmi központja lesz, majd a század 70-es éveitől megjelennek a gyárak is. A század végére kialakul a mai városközpont. 1907-ben város lett. 1944-ben leégett a Felszeg.Gimnáziuma 1908-ban nyílt meg, épülete 1915-re lett kész.1910-ben 8905 lakosából 8549 magyar, 155 román és 115 német volt.A trianoni békeszerződésig Csík vármegye Gyergyószentmiklósi járásának központja volt. 2002-ben 20.018 lakosából 17.524 magyar, 2161 román, 305 cigány és 7 német volt.

Gyilkostó

Gyilkostó egy természetes gát-tó , a lábánál Hagymás -hegység közelében, Gyergyószentmiklós , Hargita megyében. Ez a legnagyobb természetes hegyi tó Romániában név : Red Creek , átkelés réteg piros , oxidok és hidroxidok vas . Ceauşescu időben, a két csodák kötelező úti cél a nyaralás járja az országot . A tó tűnik fenyegető, sötét , a tuskók , hogy jön ki a vízből azt a benyomást keltve , hogy a tavi civilizáció elpusztult néhány évvel mielőtt odaér . Az állományokat kacsák át akadálytalanul már akkor , ha kockázati egy csónak a vízben . Ez elég ok , hogy a keret körülbelül 10 percig , a verseny macanitoarele , hogyan juthatunk el a parttól , és figyeljük a távoli civilizáció.

Súgó-barlang

Cave Gyergyói Sugau közelében található a hegyét a Lonely Kő és déli lejtőjén Mount Sipos ( 1568 m ) . Cave Creek Sugau jön Heveder ömlik patakok , amelyek a keleti részén, a Gyergyói -medence ömlik a Maros folyó és Borzoka . A barlang megközelíthető Vasláb város, amely fekszik összekötő út Gyergyószentmiklós és Csíkszereda . Heveder elhagyta a falut , 6 km-re a nyomvonalat nevű Feketerez kövesse Heveder patak, patak Borzoka majd séta után 300 m elérheti Sugau patak.

Lázár -kastély

Lázár -kastély egy kastély épült kombinációja román, gótikus és reneszánsz míg elhelyezkedik faluban Lazar , Hargita megye, Románia . Fortress nevű Lázár család , aki építette. Stephen IV Lazar , megyeszékhely Csík , Gyergyó és Casin volt az, aki lerombolt középkori kastély található az ingatlan , az épület egy szélesebb épületben , mely pár részei a régi épület . A legrégebbi szerve az épület -ből származik 1532 , a fennmaradó részt pedig hozzátette között 1631-1632 . Cousin herceg akarta a kezdetektől fogva a tartózkodási méltó egy herceg, hogy kifejezze a befolyása az élet politikai-közigazgatási Hercegség és sikerült , hogy bemutassa ezt a szempontot a szerkezeti részletek : monumentális lépcső , a bástyák díszített feliratok és címerek és karnis festett reneszánsz stílusban.

Elhelyezkedés

Gyergyószentmiklós (románul Gheorgheni, németül Niklasmarkt) város a mai Romániában Hargita megyében. Az egykori Gyergyószék központja. Gyilkostó tartozik hozzá. A város Csíkszeredától 59 km-re északnyugatra a Békény-patak hordalékkúpján, a Gyergyói-medence keleti szélén fekszik.) Nevének első tagja a magyar gurog (= görög ige) folyamatos alakja, ebből lett a görgő, majd gyergyó, de lehet hogy Gyergyjó (= György folyó) értelme van és azelőtt folyónév volt. A névutótagját Szent Miklósnak szentelt templomáról kapta.

A kalandok

Egy rövid videó prezentáció

x

Gyergyószentmiklós

Alapító

A város keleti gyergyói Depresszió . Ez az első völgy átszeli a Maros folyó . Gyergyószentmiklós város átszeli a kelet-nyugati által Belchia , mellékfolyója a Maros, kiterjesztve mentén kelet-nyugati ugyanabba az irányba .

 • Látnivalók

  A látogatók megismerkedhetnek a hagyományok és az életmód az emberek itt , és a lehetőséget, hogy látogassa meg a különböző történelmi helyek.

 • Települések terület

  Látogasson el a legfontosabb helyet Hargita megyében .

 • Geographic a terület leírása

  Földrajzi terület a város Gyergyószentmiklós tele van meglepetésekkel.

 • Tevékenységek

  Turisztikai tevékenység sokrétű és várja a látogatókat egy nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra .

Szálláshelyek Gyergyószentmiklós

28 szálláshely egység rendelkezésre áll , és közel a gyergyószentmiklósi

Lásd bővebben ›