Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Gastronmie

In formarea aromelor specific bucătăriei secuiesti din Gheorgheni au jucat un rol important obiceiurile bucataresti ai comerciantilor armeni stability înoraș, precum și ale populației romane. Rețetele tradiționale ungurești completate de condiment utilizate de români si armeni, cu timpul chiar si rețete complete preluate au fost incluse în meniul zilnic. Pădurile din împrejurimi bogate in soiurile de ciuperci si fructe de padure sunt, de asemenea, ingrediente elemnetare ale bucatelor locale.

Levesek - Főételek:

1. Supa de taietei cu “hurut” – Papricas de pui cu galuste, salatadulce;
2. Supa “HurutosÁngádzsábur” – Hribiprajiti cu galuste cu brânză de oaie;
3. Supa de cartofi cu tarhon– Limba de vita a la “vadas”;
4. Supa de fasole cu tarhon – “Vetrece”;
5. Ciorbaardeleneasca– Sarmale;
6. Supa “Pojéka” – Gulassecuiesc;
7. Supa de pui cu prune uscate – Papricas de galbiorisitarhon cu mamaliga;
8. Supa de salata cu mamaligacosasului – Chiftele cu sos de tarhonsau de rosiisau de cartofi;
9. Supa de varza – Tocanitapiperata;
10. Supa de agrisa – Pastrav in invelis de faina de cucuruza cu mujdei;