Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

gheorgheni

Aventură pe urmele urșilor

Vezi imagine

Ursul brun este mamiferul sălbatic specific pentru zona localităţii Gheorgheni. Participanţii la acest gen de aventură, dincolo de observarea şi fotografierea animalelor, pot să-şi lărgească cunoştinţele cu obiceiurile şi modul de viaţă al urşilor. Bineînţeles, anecdotele legate de aceste animale sunt indispensabile.

Traseul porneşte de la o locaţie prestabilită, după-masa târziu. Participanţii sunt transportaţi cu jeep-uri la locul de observare. Ultimul kilometru se parcurge pe jos, în cea mai mare linişte posibilă. La locul de observare există posibilitatea de a vedea urşi şi/sau alte animale sălbatice, timp de o oră, apoi turiştii se întorc în linişte la autovehicule. Într-o cabană apropiată sau în aer liber se va consuma cina alcătuită din bunătăţi autohtone, ca mai apoi totul să fie stropit cu băuturi specifice locului, cu scopul de a prelucra mai uşor emoţiile zilei.

După cină, pe la miezul nopţii, participanţii se întorc la locurile de cazare.

Durata programului este de aproximativ 5-6 ore, iar numărul turiştilor este limitat la max. 7-8 persoane.

Limita inferioară de vârstă este de 8 ani.