Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

gheorgheni

Schi de tura

Vezi imagine

Potecile pentru turiști din Munții Hășmașului și Munții Giurgeului sunt acoperite în timpul iernii de un strat foarte gros de zăpadă, oferind condiții perfecte pentru ramura sportivă din ce în ce mai des frecventată în zonă, tura de schi. Cu schiuri speciale de tură, chiar și în zăpada mare, se poate pleca ușor în excursii. Uitând și scăpând de aglomerația din jurul pârtiilor de schi și al teleschiurilor se pot descoperi poteci ascunse, nemaiumblate, dar să nu uităm nici de bucuria aventurii.

Echipamentele moderne pentru turele de schi fac posibile urcarea pe pante - cu ajutorul așanumitei pieli de focă, care, lipită pe partea de jos a schiurilor, împiedică alunecarea - sau chiar și pe versantele relativ abrupte ale munților, iar apoi alunecarea pe zăpada intactă.

Munții sunt acoperiți cu zăpadă potrivită pentru turele de schi, în general, din luna decembrie până în aprilie, iar pantele line din apropierea crestelor reduc la minim posibilitatea formării avalanșelor.

Turele de schi sunt recomandate de mai multe agenții turistice din zonă, iar instructorii de schi ai agențiilor, care vor ghida grupurile, pot oferi scurte instrucțiuni înaintea turelor, astfel ele sunt recomandate chiar și începătorilor.